You say: Fitter, faster, stronger.
We say: Better.

Strength & Conditioning (CrossFit)

Ons Strength & Conditioning Programma is gebaseerd op de CrossFit methode en bestaat uit trainingen met constant variërende, functionele bewegingen onder hoge intensiteit. Dat wil zeggen dat we oefeningen doen die wij dagelijks tegenkomen, zoals rennen, tillen, duwen, trekken, springen, en klimmen. De CrossFit methode is er een die bewegingen samenbrengt uit allerlei disciplines, zoals gewichtheffen (bijvoorbeeld back squat / snatch), gymnastiek (pull up / push up) en verschillende vormen van conditietraining (roeien / rennen). Bij Physics leggen wij de nadruk iets meer op kracht ten opzichte van het huidige CrossFit. Bij CrossFit is er vaak 1 workout, terwijl bij Physics het volume iets hoger lift doordat er dagelijks een kracht element is, gevolgd door een conditie workout. Door in iedere training een andere combinatie van oefeningen te doen, vraag je je lichaam continue zich aan te passen. Deze aanpassing (adaptatie) zorgt ervoor dat je sneller, sterker en fitter wordt.

Door de continue variërende trainingen die je vaak in crossfit tegen komt spreken we de volgende elementen aan: cardiovasculair uithoudingsvermogen (hart- en longfunctie), weerstand, doorzettingsvermogen, kracht, snelheid, coördinatie, flexibiliteit, behendigheid, evenwicht, nauwkeurigheid en ook het mentale vlak. Deze combinatie van fysieke en mentale uitdaging zorgt ervoor dat je op alle gebieden in je leven beter gaat functioneren. Niet alleen wordt je sterker en fitter, je zult ook merken dat je meer energie hebt, een verbeterde stemming, meer wilskracht, een kortere hersteltijd bij blessures, en controle over jou lichaamsgewicht. Kortom, ons strength & conditioning programma gebaseerd op de CrossFit methode maken jouw leven een stuk aangenamer.

Ons Strength & Conditioning (CrossFit) programma is ontwikkeld om jou te laten ervaren hoe goed jij kan zijn!

Voor wie is het Strength & Conditioning (CrossFit) programma bestemd?

Het doel van ons Strength & Conditioning programma is ieder individu te helpen fitter te worden. Of je nu op kantoor zit, politieagent bent, coach of huisvrouw, of je nu 16 of 80 jaar bent, super sterk of net komt kijken, iedereen heeft baat bij deze manier van trainen. Bij blessures en beperkingen gebruiken we vervangende movements die wel uitgevoerd kunnen worden. Iedereen krijgt bij ons de kans zo te trainen dat je op jouw niveau traint, maar wel binnen groepsverband. Op die manier kun je elkaar aanmoedigen en uitdagen net die stap extra te zetten.

Om deel te nemen aan het Strength & Conditioning programma is er maar één vereiste: Geen bullshit mentaliteit! Jij wilt fitter, sterker en gezonder worden, wat betekent dat jij er iets voor moet doen. Wij geven jou de tools, jij levert het werk.

Er wordt in kleine groepjes getraind (max 10 personen) zodat wij jou voldoende coaching en begeleiding te kunnen geven. En het gezamenlijk trainen maakt het natuurlijk alleen maar leuker.

De enige manier om erachter te komen of dit programma iets voor jou is, is door het zelf te ervaren. Jong, oud, fit, out of shape, met ervaring of zonder… ons programma is voor iedereen. Wil jij zien of je uit het juiste hout gesneden bent om bij ons te komen trainen? Meld je dan aan voor een gratis proefles. Tijdens deze les laten we je ervaren hoe het is om een echte Strength & Conditioning workout te doen!
PROEFLES & INSCHRIJVEN